Referencer

Seksualvejlederuddannelsen
– har siden 1992 uddannet 500 Seksualvejledere i Danmark, Norge og på Færøerne.

Seksualvejlederuddannelsen har givet mig en solid ballast i forhold til mit arbejde med handicappede og psykisk syge, men ikke mindst også et ståsted i min egen seksualitet.
Seksualvejlederuddannelsen giver en grundig og omfattende viden omkring seksualiteten, både som syg og rask, ung, ældre eller gammel. Denne viden bliver formidlet gennem foredragsholdere, der alle er førende inden for eget felt, og som formår at skabe interessen for at arbejde videre med emnet.
For mit vedkommende læser jeg nu til sexolog, et studie, der er mere terapeutisk rettet, og hvor jeg dagligt også inddrager min viden fra Seksualvejlederuddannelsen.
Jeg kan helt klart anbefale Seksualvejlederuddannelsen til alle, der arbejder inden for omsorgsområdet, og som ønsker både at stå stærkere fagligt, men også finde sit eget ståsted, før man kaster sig ud i at arbejde professionelt med seksualiteten.
Mette Thorsten Pedersen, lærer og seksualvejleder

Tak for en fantastisk uddannelse – jeg har virkelig lært meget fagligt og personligt.
Heidi Mysander, privatpraktiserende sexolog

Der har været mange spændende undervisere, og selv er I yderst inspirerende, og man bliver revet med af jeres ildsjæle, som brænder for de “skæve” og deres ret til en seksualitet.
 Jeg vil savne jeres mails med tip til spændende film, foredrag osv.
Selv om man ikke kan påstå, at husene vi bor i er den største luksus, så er der jo den skønneste atmosfære og beliggenhed, og det står bare så lysende klart i mit sind, at jeg nærmest også kan fornemme duften.
Lone Hedegaard, pædagog på specialskole

Seksualvejlederuddannelsen har været en stor personlig og faglig udfordring!
Uddannelsen har vist mig nogle nye veje i mit arbejdsliv.
Det har været en stor udfordring – og er det stadigvæk – at jeg hele tiden har skulle mærke efter, hvor mine grænser befandt sig, fået dem flyttet eller selv måtte flytte dem og sætte nye.
Jeg har udviklet mig som menneske. Fået nogle nye ”antenner”. Er blevet mere opmærksom på min egen rolle som vejleder og fået bedre forudsætninger for at håndtere seksuelle problemstillinger.
Jeg har fået en masse ny viden med hjem hver eneste gang, vi har mødtes på uddannelsen. Jeg har bare været så fyldt op, når jeg er vendt hjem – og så alle de dejlige mennesker samt den spændende undervisning.
Det har været rigtig godt.
Helle Gammelgaard Kristensen, lærer på specialskole

Det er både med vemod og glæde at få afsluttet Seksualvejlederuddannelsen. Det har været en rigtig god oplevelse, som kun kan anbefales til andre… Det har været en længere rejse, hvor der var mange spændende foredragsholdere.
Det har personligt styrket mig til at arbejde med det, de andre ikke ønsker at beskæftige sig med… Et stort plus er også, at der bliver sat mere tid af til at arbejde med seksualitet i kommunen – p.g.a. vores uddannelse.
Stedet har også været skønt – god plads, frisk luft, vand og strand, god mad og dejligt sammenhold.
I alt en rigtig god sammenstøbt uddannelse fra jer – og tak for det.
Gurli Jensen, social- og sundhedsassistent i socialpsykiatrien

Jeg har fået stor viden på området, så nu tør jeg tage emnet seksualitet op med borgere, kollegaer og pårørende.
Jeg er blevet klog på, hvad det vil sige, at have en professionel tilgang til andre menneskers seksualitet. Er blevet klog på egne værdier, normer, grænser i forhold til seksualitet.
Det har været rigtig godt, at undervisningen har været en vekselvirkning mellem undervisningsseminarer og fælles processuelle udviklingsprojekter.
Jeg har også fået et netværk, jeg kan bruge fremover.
Jeg kommer til at savne jer, uddannelsen, den gode mad og stemning i Hou.
Hannah Bernhardson, pædagog på bo- og aktivitetshus for borgere med erhvervet hjerneskade

Jeg vil starte med at sige jer tusind tak for en super god uddannelse, det har været meget spændende og inspirerende på alle planer.
Tak for gode stunder med både grin og alvor… I er mennesker, der har en vigtig mission, som man på holdet fornemmede tog denne mission meget alvorlig, nemlig at skabe bedre livskvalitet hos mennesker, der ikke altid er i stand til selv, at leve livet på egne præmisser.
Tusind – tusind tak endnu en gang.
Lise Smetana, lærer på specialskole

Jeg synes det har været en meget spændende og anderledes uddannelse. Den har flyttet nogle grænser… og jeg har fået en god viden / forståelse omkring mennesker med forskellige handicaps og problematikker. Vi har fået meget brugbart materiale.
Majbritt Kristensen, social- og sundhedsassistent i socialpsykiatrien

Allerførst vil jeg sige tak for 1½ år, der har ændret mit liv, på den gode måde. Jeg har flyttet mig meget, på det personlige plan, og på det faglige endnu mere.
Tak for meget, meget god undervisning, suveræne foredragsholdere, uvurderlig materialesamling og dejlig stemning på holdet.
Med min nye uddannelse, føler jeg mig rustet til at gribe de udfordringer, der vil komme på min arbejdsplads omkring beboernes følelsesliv og seksualitet, og i høj grad også til at vejlede mine dejlige kolleger, når de støder på situationer, der er svære.
Jette Jeppesen, pædagog på bo- og dagtilbud til synshandicappede voksne borgere med varige psykiske funktionsnedsættelser

Jeg har fået rigtig meget ud af uddannelsen, både personligt og professionelt.
Helene Schmidt, social- og sundhedsassistent i socialpsykiatrien

Jeg har oplevet at det faglige niveau har været meget højt og seriøst. Der har været nogle meget kompetente undervisere med en god og spændende faglig baggrund. Jeg synes jeg har fået en lille bid af det hele med inden for sexologien og mennesker med nedsatte funktionsevner.
Nu skal jeg ud i verden og lære mere om sexologi, men som så meget andet: er det først når man har fået sit kørekort, at man virkeligt skal lære at køre bil.
Christina-Regitze Pedersen, lærer og MB’er (medarbejder med brugererfaring i psykiatrien)

Uddannelse

2024 – 2025

– er påbegyndt. Tilmeld dig uddannelse 2025-26 her på siden.

Terminer og holdtider

Igangværende hold

Terminer for Seksualvejlederuddannelsen for igangværende hold.

Uddannelse

2025– 2026

Åben for tilmelding.

Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du automatisk vores cookie- og privatlivspolitik. » Læs mere her
OK